http://powermusic.no

Din handlevogn: 0 varer.
Er overvekt en sinnstilstand?

Overvekt er et symptom på at vi ikke beveger oss nok til å bruke opp maten vi har spist. 

Det betyr ikke nødvendigvis at den det gjelder føler seg daffere enn sin lettvekter-nabo. Og det er heller ikke sikkert at vedkommende ér daffere. Det hele er et spørsmål om balansen mellom det som går inn og det som går ut av energi (som vi måler i kalorier).

Hvorfor?

Men årsakene til at en person inntar mer enn nødvendig og/eller sitter for mye i ro er ikke alltid like innlysende. Det kan være alt fra fysiske årsaker, som vonde knær, til psykiske/emosjonelle/sosiale årsaker som tristhet etter en livshendelse, kjedsomhet, ensomhet eller innarbeidede vaner fra barndommen. Men også noe så "banalt" som en stillesittende jobb og hobbyer, behagelig bil, stress og/eller en bedagelig anlagt personlighet.

Og selv om vi anser oss selv som aktive er det ikke samsvar mellom behov og inntak om vekten går opp. (eller ned, om vekten går ned selv om du ikke ønsker det)

Glade hormoner

Depresjon kan også være et resultat av at vi sitter for mye i ro. Når du er i bevegelse produserer hjernen nemlig mer av de glade hormonene! Sitter du stille for lenge blir nivået av gla'hormonene redusert. Har du lagt merke til hvor mye lysere til sinns du blir, selv en en liten spasertur? Det er ikke noen du innbiller deg, hormonbalansen endres av ganske lite aktivitet også!

Slanking?

Det er veldig få som klarer å holde vekten etter at de har gått ned. Det er slett ikke uvanlig å gå ned 20, 30, 30, 50 kilo, for så å gå opp igjen, og ned igjen, og opp igjen. Det kan gå på selvtilliten og selvfølelsen løs. Selv om det i slankeperioden virker som at det går greit og du lover deg selv at "aldri mer opp i vekt" er det kun de som er villige til å alltid fokusere, veie maten, trene vesentlig og følge planen som greier seg. Det krever meget og det er altså veldig få som klarer det. Det viktige å huske er at det ikke har vært "bortkastet". Om bare én av de gode vanen blir igjen, så er jo det bra! Så er det kanskje tid for å legge mest betydning i noe annet enn bare vekten, nemlig å gjøre noe med årsakene til at det blir tungt. Ja, altså både vekten og/eller tilværelsen.

 

Legge noe til

Det å innarbeide gode, positive, aktive vaner, det er noe vi får, ikke noe vi mister. Å jobbe mentalt med dette, å virkelig gå inn for å "eie" de gode vanene som er lagt til, det kan være nettopp det som gir gleden og lysten til å holde dem i gang videre. En god vane forsterker den neste. Det kan være mye å hente på å jobbe inn det du har lagt til, for eksempel å gå en kveldstur hver dag,  fremfor å pine seg gjennom dietter. De fungerer jo ikke i lengden likevel. Men å legge noe til er vel mer alreit enn å ta vekk? Om du går en spasertur om kvelden får du en fin opplevelse og uten å måtte gjøre noe mer har du tatt vekk tilsvarende tid med stillesitting! Det kan vi kalle en "god handel".

 

Trim er faktisk litt magisk

Trim er den mest effektive "medisinen" mot både daffhet, overvekt og depresjon - og i tillegg en hel masse andre symtomer (se listen nederst på siden). Det er ikke nødvendig å kjøre "blodgym", men å bli litt godt andpusten et par ganger i uken vil gi deg en ekstra "boost" og deilig mestringsfølelse. Det kan være nok å forte seg opp en liten bakke for å få den kriblende følelsen!

I tillegg til at det påvirker rent fysiologisk er det å trimme noe aktivt – noe som er ditt som ingen kan styre eller tvinge deg til, mens medisiner er passivt! Det er dog viktig å samarbeide med legen og ikke slutte med medsiner uten å samrå seg med lege/behandler.

Let etter opplevelsene

Livet er fullt av muligheter! Istedenfor å sette livet på "vent", til du har "gått ned noen kilo" - lev nå! Gå ut på dans, reis, gå turer, oppsøk naturen, oppsøk folk, ta initiativ, le, gå på kino, unn deg velværebehandlinger, stell deg fint, gå på kurs, syng, smil, ja ta for deg av livets gleder! Det er ingenting som hindres av vekten! Livet er kort, la oss nyte det og glede oss over det mens vi har det!

Hvor er politikerne?

Så hvorfor er ikke dette med fysisk aktivitet satt mer i system fra helse"leverandørene"? Politikerne er ikke helt med på visjonene når det gjelder sånne ting, selv om dette har vært på agendaen i mange år. De ser jo at tallene for blant annet diabetes 2 fyker i været, men likevel bygges almenne friluftsomåreder ut og mange svømmebasseng står tomme eller har begrensede åpningstider.
I byene kunne det vel vært svømmehall og aktivitetssentre i hver eneste bydel! Det koster lite i forhold til hva sykdom koster.  
Eldre mennesker og andre med ekstra behov for transport kunne bli hentet av badebuss og trimmet i vann et par ganger i uken.  Det kunne reddet helsen og trivselen og de ville kunne bo hjemme lenger! Hyggeligere for dem og billigere for det offentlige! Forebygging er alltid billigere enn reparasjon. Men, mens vi venter på politikerne skal vi ikke sitte stille og drømme, men komme oss ut på tur! 

  Regelmessig trim gir:

 • Høyere forbrenning
 • Spenstigere muskler
 • Sterkere hjerte
 • Sterkere skjelett
 • Bedre lungekapasitet
 • Økt immunforsvar
 • Friskere rygg
 • Bedre fordøyelse
 • Nedsatte aldringsprosesser
 • Bedre blodforsyning i hele kroppen
 • Bedre humør
 • Sterkere psyke – mindre angst & depresjon
 • Bedre søvn
 • Mer overskudd i hverdagen
 • Redusert sjanse for alle livsstilssykdommer som diabetes 2, hjerte & karsykdommer, slag og noen kreftformer, bl a brystkreft.
 • Kan antagelig forbygge mot flere demens-sykdommer

Det er ikke nødvendigvis farlig å være litt tung, om du bare er aktiv. Når det er snakk om vektnedgang - husk at selv om du er en real tungvekter vil selv et moderat vekttap gi stor utelling. Ingen grunn til å ta hardt i. 

Å reise deg opp minst en gang i timen og gå litt rundt i et par minutter kan gjøre enormt for helsen. 

 

Bli med oss på TRIMREISE, davel! Oversikt HER

Ditt tips er nå sendt til kim@steinhaug.com
Vi behandler din henvendelse, vennligst vent...
Tips en venn - Fyll ut feltene under å klikk "Send tips"
Ditt navn

Din epost
Venns navn

Venns epost
Kommentar
Tips en venn - Fyll ut feltene under å klikk "Send tips"
Ditt navn

Din epost
Venns navn

Venns epost
Kommentar

Nyhetsbrev

Meld inn
Meld ut
Informasjon om nyhetsbrevet Informasjon om nyhetsbrevet

Prisvisning
Ekskl. MVA
Inkl. MVA


Hva har du gjort for kroppen din i dag? Bestill en DVD og trim hjemme!
Easy Webshop er levert av A Steinhaug Experience